برنامه ریزی شهری؛ رویکردی برای حفظ محیط زیست و زمین پاک

به گزارش چای قند پهلو، خبرنگاران/گیلان یک کارشناس محیط زیست شهری گفت: باید با هماهنگی و همگرایی بیشتر و توجه به اصول برنامه ریزی شهری و محیط زیست فرصتی به زمین پاک بدهیم تا خودپالایی کند و آرامش و آسایش برای همگان در جهت زمین پاک و محیط زیستی پایدار فراهم گردد.

برنامه ریزی شهری؛ رویکردی برای حفظ محیط زیست و زمین پاک

عماد مطالبی در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه توجه به محیط زیست و پهنه های زیست محیطی سبب می گردد ما نسبت به پیرامون و محیط زندگی خود حس تعلق داشته باشیم، اظهار کرد: به وجود آمدن شهرها انقلاب عظیمی بود که در سیر زندگی اجتماعی انسان ها به وجود آمد و منشا تحول روابط انسانی شد.

وی اضافه نمود: امروزه رشد فزاینده شهرنشینی در جهان و به تبع آن بالا رفتن تراکم جمعیتی و ساختمانی شهرها و همچنین بروز انقلاب صنعتی، جنبش مدرنیته و پدیده جهانی شدن موجب بروز چالش های بسیاری در زندگی شهروندان از جمله مسائل مربوط به محیط زیست شده است.

این کارشناس برنامه ریزی و محیط زیست شهری توضیح داد: توسعه شهرنشینی و افزایش جمعیت کوشش برای رفاه بیشتر و فرهنگ مصرف گرایی که سیری ناپذیر است جملگی باعث مداخله افراطی در طبیعت شدند و تعادل و توازن محیط طبیعی را برهم زدند تا بدان حد که اینک زندگی خود بشر نیز به مخاطره افتاده است.

مطالبی ادامه داد: تحولات اخیر در رشد و توسعه شهرنشینی و به تبع آن رشد و توسعه کالبدی شهرها مسائلی را در فضای شهر به وجود آورده که نه تنها ساکنین آن، بلکه تمام محیط زیست را در معرض عوارض ناشی از آن، مورد تهدید قرار داده است.

وی مطرح نمود: توجه به امر محیط زیست به خصوص در شهرها در قالب یک سیستم کارآمد مدیریتی از اهمیت ویژه برخوردار است که با برنامه ریزی مدون می تواند گام موثری را در پهنه های شهری بگذارد و برای حفاظت از زمین در عرصه های شهری گام موثری باشد.

مشاور کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای رشت گفت: با توجه به اینکه مدیریت شهری مسئولیت اجرایی اداره شهرها را بر عهده دارد؛ در این زمینه دارای قابلیت ها و ابزارهای خاصی است که باید در راستای همگرایی با سایر مراجع ذیصلاح در یک راستا حرکت کند تا محیط زیست با چالش هایی از جمله آلودگی ها در بستر زمین، زباله، پسماند، تغییر کاربری اراضی، حاشیه شهرها، فاضلاب شهری و ایجاد و نگهداری فضای سبز شهری بتواند با برنامه ریزی و تصمیم سازی به موقع کارایی مطلوب و اثربخشی را فراهم کند و بتوانیم حافظان خوبی برای زمین پاک باشیم.

وی گفت: فعالیت جداگانه سازمان ها و عدم هماهنگی آنها با مدیریت شهری درخصوص محیط زیست می تواند مسائل زیادی را در این حوزه ایجاد کند و از مسائل دیگر موجود در شهرهاست. به نظر می رسد با هماهنگی در مدیریت محیط زیست شهری و ایجاد کمیته ای مشترک با حضور سایر دستگاه های متولی و مجموعه مدیریت شهری بتوان مسائل زیست محیطی در شهرها را کارآمدتر و موثرتر بهبود بخشید.

مطالبی تاکید نمود: تغییر کاربری ها و توجه نکردن به اصول توسعه شهری و طرح و الگوهای نوین آمایشی می تواند در تخریب زمین و افزایش ناکارآمدی در محیط زیست تاثیر سوء بگذارد لذا باید با هماهنگی و همگرایی بیشتر و توجه به اصول برنامه ریزی شهری و محیط زیست فرصتی به زمین پاک بدهیم تا خودپالایی کند و آرامش و آسایش برای همگان در جهت زمین پاک و محیط زیستی پایدار فراهم گردد.

وی اضافه نمود: باید ارزش زمین پاک را بدانیم، زیرا زمین تنها پیکره ای برای حیات است و به عنوان امانت برای نسل های آینده باید آن را پاک نگه داریم تا همگان در سایه آن آرامش داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 24 اردیبهشت 1400 گردآورنده: ghand-pahlu.ir شناسه مطلب: 774

به "برنامه ریزی شهری؛ رویکردی برای حفظ محیط زیست و زمین پاک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه ریزی شهری؛ رویکردی برای حفظ محیط زیست و زمین پاک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید