آغاز به تکان خوردن جنین

به گزارش چای قند پهلو، تکان خوردن جنین از کی آغاز می گردد؟

الگوی تکان خوردن همه جنین ها یکسان نیست بنابراین تجارب مادران در این زمینه ممکن است متفاوت باشد. تا زمانیکه حرکات جنین یک الگوی ثابت داشته و چندان تغییر نکند می توان گفت که مسئله ای وجود ندارد.

آغاز به تکان خوردن جنین
هر چند جنین از هفته هفتم یا هشتم آغاز به تکان خوردن می نماید و در سونوگرافی می توان این مسئله را مشاهده کرد ولی تکان خوردن جنین در داخل رحم معمولا قبل از هفته های 16 تا 22 احساس نمی گردد. مادرانی که قبلا حامله بوده اند زودتر از مادران شکم اول این تکان های کوچک را که اصطلاحا لگد زدن خوانده می شوند حس می نمایند. شرایط فیزیکی هم در احساس کردن این تکانها نقش دارد؛ زنان لاغر تکانها را راحت تر از زنان چاق حس می نمایند.

تکانها چه حسی دارند؟

زنان حامله حس خود از تکان خوردن جنین را به این صورت توصیف نموده اند: حس ترکیدن پاپ کورن، شنا کردن ماهی در شکم، و یا پر زدن پروانه محتمل است که در اولین تکانها مادر خیال کند که این احساس ناشی از جابجایی گازهای روده و یا ناشی از گرسنگی است ولی با زیاد شدن تکانها مادر بهتر می تواند تفاوت را تشخیص دهد. در صورتیکه مادر آرام در جایی بنشیند یا دراز بکشد بهتر می تواند تکانها را حس کند.

تکانها چند وقت یک بار احساس می شوند؟

در ابتدا تعداد تکانها کم و فاصله آنها زیاد است و ممکن است در حد چند تکان در روز باشد. در واقع جنین مرتب تکان خورده و ضربه می زند ولی بیشتر ضربه ها قدرت کافی برای حس شدن به وسیله مادر را ندارند. ولی در سه ماهه دوم ضربات شدیدتر و بیشتر می شوند. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که الگوی تکان خوردن همه جنین ها یکسان نیست بنابراین تجارب مادران در این زمینه ممکن است متفاوت باشد. تا زمانیکه حرکات جنین یک الگوی ثابت داشته و چندان تغییر نکند می توان گفت که مسئله ای وجود ندارد.

آیا کنترل مرتب ضربه زدن جنین ضروری است؟

تا زمانیکه ضربه زدن جنین بطور منظم اتفاق می افتد باید به آن توجه کرد. به محض اینکه مادر متوجه کاهش حرکات جنین شد باید به پزشک خود اطلاع دهد. کاهش حرکات جنین ممکن است نشانه بروز مشکل باشد و ممکن است برای اطمینان از سلامت جنین احتیاج به انجام non - stress test و بیوفیزیکال پروفایل باشد. در سه ماهه سوم برخی پزشکان توصیه می نمایند که مادر هر روز تعداد ضربه زدنهای جنین را بشمارد. برای شمارش تعداد ضربه زدنها چندین راه وجود دارد که می توان آنها را از پزشک معالج پرسید.زایمان در آب یک زایمان طبیعی است که ضمن درد کمتر احتیاجی به استفاده از داروهای بی حسی ندارد. در روش زایمان در آب با استفاده از آب با دمای 37- 34 درجه و relaxation عضلات، یک زایمان طبیعی اما بدون درد در آبگرم صورت میگیرد. یکی از روشهای رایج به این شکل است: زمانی از روز را که جنین فعال است انتخاب کنید. بهتر است که شمارش روزانه در زمان مشخصی از هر روز انجام گردد.) آرام بنشینید و یا به پلو دراز بکشید. مدت زمانی را که طول می کشد تا 10 ضربه مجزا را احساس کنید مقدار بگیرید. (ضربه، تکان ناگهانی، و حرکت تمام بدن جنین همگی محاسبه می شوند. در صورتیکه در عرض 2 ساعت حداقل 10 تکان را حس نکردید بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید. وضیعت حرکات جنین در رحم مادر یکی از شاخص های سلامت جنین در دوران حاملگی است.

زایمان در آب: یک زایمان طبیعی بدون درد

زایمان در آب یک زایمان طبیعی است که ضمن درد کمتر احتیاجی به استفاده از داروهای بی حسی ندارد. در روش زایمان در آب با استفاده از آب با دمای 37- 34 درجه و relaxation عضلات، یک زایمان طبیعی اما بدون درد در آبگرم صورت میگیرد. در این روش در عین حال خطر بروز مسائل تنفسی به جهت ورود آب به ریه نوزاد و عفونت و خونریزی برای مادر وجود دارد.

وی راه کاهش خطرات ناشی از زایمان در آب را حضور مامای با تجربه و کنترل لحظه به لحظه شرایط زایمان و شرایط مادر و نوزاد دانست. بعلاوه شرایط لازم جهت انجام این نوع زایمان را سلامت کامل مادر و جنین و اعلام رضایت کامل مادر به وسیله پر نمودن رضایت نامه عنوان کرد. کارگاههای آموزشی زایمان در آب ویژه ماماهای کشور به خصوص در شهرهای تهران و اصفهان بیش از گذشته در حال برگزاری است. این روش برای اولین بار در شوروی صورت پذیرفت که در حال حاضر پس از گذراندن مراحل آزمایشی به عنوان یکی از روشهای زایمان طبیعی بدون درد قابل انجام است.

از آن جایی که در روزهای آخر بارداری، حجم رحم و مقدار جنین به حداکثر مقدار خود می رسد، فشار موضعی روی روده ها هم افزایش می یابد و یبوست یکی از عمده ترین مسائلی است که خانم های باردار در ماه آخر، به ویژه در روزهای پایانی بارداری، با آن روبرو می شوند؛ به همین علت توصیه میگردد که خانم های باردار در وعده های مختلف از سبزیها و میوه های تازه و متنوع به مقدار زیاد مصرف نمایند و روزانه بیشتر از 8 لیوان آب بنوشند تا هم کمتر دچار یبوست شوند و هم فشار به کف لگن به حداقل برسد.

آیا خانم های باردار در روزهای پایانی بارداری ملزم به انجام آزمایشهای خاری هم هستند؟ بله؛ برای اطمینان از شرایط سلامت خانم باردار در هفته پایانی بارداری، آزمایش هایی شامل آزمایش های انتقادی، کم خونی، عفونت کلیه و عفونت ادراری برای وی تجویز می گردد تا پزشک از وجود نداشتن هرگونه مسئله ای در این زمینه ها مطمئن گردد و اگر هم مسئله ای وجود دارد، هر چه سریع تر برطرف گردد تا در فرایند زایمان خللی وارد نگردد.

منبع: 9 ماه انتظار شیرین، بتول جعفری گلستان، چاپ دوم، نوید حکمت، قم 1396

منبع: راسخون
انتشار: 11 آبان 1400 بروزرسانی: 11 آبان 1400 گردآورنده: ghand-pahlu.ir شناسه مطلب: 1013

به "آغاز به تکان خوردن جنین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آغاز به تکان خوردن جنین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید