جای خالی موزه ای درباره اپیدمی ها

به گزارش چای قند پهلو، دکتر سیداحمد محیط طباطبایی در ششمین نشست موزه های دانشگاهی کشور که امروز برگزار گردید، اعلام کرد: همانطور که همه آگاه هستند، بحران کووید-19 باعث شده که جهان به دو زمان پس و پیش از کرونا تبدیل گردد. مانند هر بحرانی که باعث پیشرفت بشر شده است، این بحران نیز باعث ایجاد راهکارهایی برای پیشرفت بشر خواهد شد.

جای خالی موزه ای درباره اپیدمی ها

رئیس کمیته ملی موزه ها با تاکید بر گسترش زیرساخت ها برای فعالیت مجازی موزه ها، گفت: دانشگاه ها در گذشته به موزه ها به صورت یک امر مستحب نگاه می کردند اما در واقعیت موزه به عنوان پیشرفته ترین نهاد فرهنگی امری مکمل برای پژوهش و آموزش دانشگاهی است.

وی اضافه کرد: موزه های دانشگاهی را می توان به سه دسته تقسیم کرد؛ موزه های مربوط به تاریخچه دانشگاه یا نظام آموزشی، موزه هایی که در دانشگاه به موضوع مورد بحث در دانشگاه می پردازند مانند موزه زمین شناسی در دانشکده علوم و دسته سوم موزه هایی که به شکل کلکسیون های اهدایی از طرف استادان و دوستداران دانشگاه به وجود می آیند. این موزه ها، در کنار موزه های علم و فناوری، شبکه ای را از موزه های علم و فناوری و دانشگاهی به وجود می آورند که یک رسالت مهم آموزشی و پژوهشی در سطح کشور دارد، یعنی بسیاری از مسائل موجود در سطح جامعه را موزه ها جوابگو هستند.

محیط طباطبایی ادامه داد: شورای بین المللی موزه ها شعاری را برای سال 2021 اعلام نموده که عبارتست از: آینده موزه ها، بازیابی و بازتصور دوباره. شورای بین المللی موزه ها از همه دست اندرکاران خود می خواهد که به یک بازیابی مجدد دست بزنند و رسالت و موضوع خود را مورد دقت قرار دهند.

رئیس کمیته ملی موزه ها اعلام کرد: در جهانی که در آستانه انقلاب چهارم یعنی انقلاب هوش مصنوعی قرار گرفته است، نباید فراموش کنیم که پدیده موزه به خصوص در شکل دانشگاهی و آموزشی آن، تفاوتی با همه پدیده ها دارد و آن تفاوت این است که موزه ها، نهادهایی هستند که گذشته آنالوگ را برای دنیای دیجیتال حفظ می نمایند. موزه ها نهاد روشنفکرانه ای در فضای دیجیتالی آینده هستند که باید به رسالت خود عمل نمایند. به عبارت دیگر، دیجیتال بودن و استفاده از هوش مصنوعی باید ابزارهای موزه باشد. موزه به عنوان یک نهاد فرهنگی که حافظه و خاطره بشری و انتقال فرهنگ آموزش را برعهده دارد، باید از این ابزار برای توسعه ماموریت های خود استفاده کند نه این که تابع این ابزارها باشد.

ایسنا نوشت، وی در انتها با بیان این که موزه ها باید هم در سطح جامعه و هم در سطح دانشگاه جزئی از برنامه درسی باشند، به لزوم تشکیل موزه های پاندمی اشاره نمود و اضافه کرد: نقش و اهمیت موزه ها پس از بحران اپیدمی بیشتر تعیین می گردد. حتما جا یک موزه اپیدمی یا پاندمی خالی است؛ جایی که گذشته این پدیده را برای نسل های آینده نشان دهد. اگر چنین موزه ای وجود داشت، می توانستیم اکنون به یاد بیاوریم که پاندمی های گذشته در کشور خودمان چگونه بوده است و حرکت رو به جلو پس از پاندمی ها چگونه ادامه پیدا نموده است.

منبع: گردشبان
انتشار: 8 اسفند 1399 بروزرسانی: 8 اسفند 1399 گردآورنده: ghand-pahlu.ir شناسه مطلب: 628

به "جای خالی موزه ای درباره اپیدمی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جای خالی موزه ای درباره اپیدمی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید