کردان کجاست و چه جاهای دیدنی و تفریحاتی دارد؟
به گزارش چای قند پهلو، کردان روستایی که در سال های اخیر به یکی از محبوب ترین مقاصد تفریحی پایان هفته برای تهرانی ها تبدیل شده است.
روستای کردان منطقه ای سرسبز و خوش آب و هوا نزدیک تهران است که در آن چیزی جز باغ های زیبا و بزرگ نمی بینید. در کردان نه خبری از دود هست، نه ترافیک و نه ساختمان های بلند و پر سروصدا و نه هیچ چیز دیگری که خاطرتان را بیازارد.
در گذشته مردم کردان حاشیه نشین به حساب می آمدند، اما امروز بیشتر ویلا نشین های یک منطقه خوش آب و هوا را می بینید که برای ییلاق به این منطقه سفر می کنند. کردان البته با کارخانه های آلومینیوم سازی، کارتن سازی، ریسندگی و بافندگی و مرغداری که در حاشیه خود دارد به قطب اقتصادی غرب کرج تبدیل شده است. اما این دلیل نمی گردد که روستای خوش آب و هوای کردان با باغ های زردآلو، آلبالو، گیلاس، گردو و توت خود، جای خوبی برای استراحت کردن نباشد.
از این رو، در ادامه این مقاله از خبرنگاران بیشتر به معرفی روستای کردان، از مشهورترین جاهای دیدنی کرج خواهیم پرداخت.
آنچه برای سفر و طبیعت گردی در کردان باید بدانید:
- تاریخچه کردان
- روستای کردان کجاست؟
- راستا دسترسی به روستای کردان
- چرا باید به کردان سفر کرد؟
- جاهای دیدنی کردان
- تفریحات کردان
- بهترین زمان سفر به کردان
- آیا کردان دارای اقامتگاه است؟
تاریخچه کردان
طبق مستندات موجود از قبیل اشیاء کشف شده و نقشه های قدیمی، روستای کردان قدمتی هزار ساله دارد و پیدایش آن به پیش از قرن ششم هجری قمری می رسد. در آن زمان کردان مرکز سیاسی و نظامی کرج بوده است.
روستای کردان کجاست؟
روستای کردان از توابع شهرستان ساوجبلاغ استان البرز در فاصله 25 کیلومتری کرج، 65 کیلومتری شمال غرب تهران واقع شده است و فاصله آن با هشتگرد 15 کیلومتر و با کوهسار 5 کیلومتر است. همچنین، مساحت منطقه مسکونی کردان برابر با 104 هکتار است،
در دوران جنگ تحمیلی بسیاری از تهرانی ها کردان را برای زندگی انتخاب کردند و این محدوده به منطقه ای حاشیه نشین تبدیل شد. کردان به مرورزمان به یک قطب اقتصادی تبدیل شد و واحدهای آلومینیوم سازی، کارتن سازی، ریسندگی و بافندگی و مرغداری در این منطقه مشغول به فعالیت هستند. همین مسئله باعث شد تا اهالی ساکن کردان و توابع در این کارخانه ها مشغول به کار شوند و کردان امروز به قطب اقتصادی کرج تبدیل گردد. جمعیت کردان بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن 4500 نفر است.
قیمت زمین ها و باغ های کردان در سال های اخیر با افزایش چشمگیری روبه رو بود و امروز کردان به منطقه ای لوکس تبدیل شده که ویلاهای گران قیمت زیادی در آن ساخته شده اند.
روستای کردان زمین های حاصلخیزی هم دارد و باغ های زردآلو، آلبالو، گیلاس، گردو وتوت در این منطقه پیدا می گردد. یکی از دلایل اصلی سرسبزی و حاصلخیزی زمین های کردان رودخانه ارتفاعات کهار است. رودخانه کردان از شمال شرق این روستا به سمت جنوب غربی جاری می گردد و زمین های کردان را سیراب می کند. این رودخانه از شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد عبور کرده و در اطراف روستای نجم آباد وارد رودخانه شور می گردد.
راستا دسترسی به روستای کردان
از تهران یا هر کجای دیگر ایران که روزگار می گذارنید، خود را به کرج رسانده و از آنجا راستا آزادراه را به سمت قزوین پی بگیرید. با طی کمتر از بیست کیلومتر به تابلو خروجی روستای کردان بر می خورید. از خروجی وارد جاده روستای کردان شده و با طی تنها چند کیلومتر خود را در قلب این روستا ببینید.
چرا باید به کردان سفر کرد؟
روستای کردان به سبب موقعیت خاص جغرافیایی، استقرار صنایع مهم و وجود جاذبه های بسیار زیبا و برجسته طبیعی، تاریخی، گردشگری، مذهبی، مجاورت با اتوبان تهران-قزوین و همسایگی با مراکز جمعیتی نظیر کلان شهر کرج از یک سو و برخورداری از آب و هوای مطلوب و طبیعت بسیار زیبای کوهستانی از سوی دیگر، مقصد بسیار مناسبی برای تعطیلات و سفرهای یک روزه محسوب می گردد.
جاهای دیدنی کردان
کردان علاوه بر جاذبه های طبیعی، جاذبه ها و میراث تاریخی را هم در دل خود جای داده است. یکی از بناهای تاریخی روستای کردان، برج مقبره کردان بوده که برجی آجری در فاصله 800 متری روستای کردان است. این برج تاریخی پلانی خورشیدی و دایره ای شکل دارد و روی سکویی به قطر هشت متر بناشده است. قدمت این برج به عصر سلجوقی باز می گردد و عده ای هم این بنا را مقبره امامزاده حسین (ع)، از نوادگان امام سجاد (ع) می دانند. مقبره امامزاده حسین ازنظر معماری نمونه منحصربه فردی است و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
در فاصله دو کیلومتری از روستای کردان، پلی قدیمی بانام بانو صحرا کردان وجود دارد که قدمت آن به عصر صفوی بازمی گردد، امروز از این پل تنها دوپایه به جای مانده است. همچنین، کردان یک رودخانه به همین نام دارد که از ارتفاعات کهار بزرگ سرچشمه می گیرد. این رودخانه از شمال شرقی به جنوب غربی جاری است و در راستا خود از شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد عبور کرده و در اطراف روستای نجم آباد وارد رودخانه شور می گردد.
تفریحات کردان
روستای کردان در مقایسه با بسیاری از روستاهای ایران امکانات ویژه ای دارد و همین امکانات بوده که آن را برای گردشگری منحصربه فرد و غیر قابل قیاس با سایر روستاها کرده است. برای نمونه، در کردان یک دهکده تفریحی مجهز به امکانات شنا، والیبال، فوتبال، بسکتبال، سوارکاری و... وجود دارد و می توانید در سفر به این منطقه روزی پر از هیجان و تحرک را تجربه کنید. پرواز با پاراگلایدر در سایت پروازی کردان و کوهنوردی در ارتفاعات کردان از سایر تفریحات مجذوب کننده منطقه کردان محسوب می شوند.
بهترین زمان سفر به کردان
روستای کردان در همه روزهای سال مقصدی عالی برای سفر محسوب می گردد و در بسیاری از ماه های سال کردان پذیرای گردشگران بسیاری است، ولی عمده حضور آن ها در نوروز و فصل تابستان است.
آیا کردان دارای اقامتگاه است؟
از زمانی که منطقه کردان به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل شده است، تعداد ویلاها و اقامتگاه ها در کردان نیز افزایش پیدا کرده اند. به عبارت دیگر، در صورتی که تمایل دارید به کردان سفر کنید، به راحتی می توانید برای چند روز ویلا، آپارتمان و سوئیت اجاره کنید.
منبع: کجارو / دنیای اقتصاد / eghamat24.com / tag.ir