این ترشی بادمجان ساده با پوست یک روزه حاضره و کپک نمی زنه!
به گزارش چای قند پهلو، ترشی بادمجان با پوست یکی از برای سرو کنار غذاهای مختلف است. درواقع ترشی بادمجان ساده با پوست یکی از آسان ترین و برترین روش های تهیه ترشی بادمجان است که یک روزه آماده می گردد و ترشی ایده آل افراد شاغل یا کسانی است که زمان محدودی برای ترشی انداختن دارند. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست می پردازیم و نکات مهم برای خوشمزه شدن این ترشی را به شما می گوییم.
مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
بادمجان قلمی | 3 کیلوگرم |
آب | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سرکه | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیر | 3 حبه |
فلفل سبز تند | نیم کیلوگرم |
سبز معطر (نعناع و چوچاق) | به میزان دلخواه |
نمک و گلپر آسیاب نشده | به میزان لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه ترشی بادمجان با پوست: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای جا افتادن ترشی بادمجان ساده با پوست: 1 روزه
مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست در خانه
ترشی بادمجان را با پوست و به ساده ترین روش ممکن در خانه تهیه و بعد از یک روز از آن بهره ببرید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست، میزان لازم از بادمجان های قلمی را بشویید. بادمجان ها را به خوبی و با اسکاچ و زیر آب، تمیز بشویید تا هیچ اثری از آلودگی و چربی روی سطح آن باقی نماند، در غیر این صورت ترشی کپک می زند. سپس بادمجان ها را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد.
سبزی های معطر شامل نعنا و چوچاق را پاک کنید. ساقه آن را دور بیندازید و برگ آن را نگه دارید. برگ های سبزی را در آب بخیسانید تا گل و لای از روی آنها پاک گردد. سپس با آب سرد آب بکشید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه شان خارج گردد. سه حبه سیر را هم پوست گرفته و بشویید و کنار بگذارید. به همین روش فلفل سبز تازه را هم شسته و کنار بگذارید.
مرحله دوم: بادمجان را آماده کنید
در این مرحله و بعد از شستشوی کامل بادمجان ها، کلاهک سبز آن را جدا کنید و بادمجان ها را به شکل مکعبی و هر شکل دلخواه دیگری و در سایز مورد نظر خود با پوست برش بزنید.
مرحله سوم: سیر و فلفل را خرد کنید
سیر را که از قبل شسته و پوست گرفتید به شکل ورقه ای باریک خرد کنید. سیر را به شکل نگینی نیز می توانید خرد کنید. نیمی از فلفل سبزها را برداشته و به صورت حلقه ای خرد کنید. نیمی دیگر از فلفل سبزها را نگه دارید تا به صورت درسته در شیشه ترشی قرار دهید.
مرحله چهارم: ترکیب آب و سرکه را روی حرارت قرار دهید
در این مرحله از طرز تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست، میزان 4 لیوان دسته دار فرانسوی آب در یک قابلمه با سایز مناسب بریزید. سپس به همین مقدار سرکه سفید یا قرمز نیز اضافه کنید. آب و سرکه را هم بزنید تا کاملا یکدست گردد. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا محلول آب و سرکه به جوش بیاید.
شما می توانید برای تهیه سرکه به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: فلفل سبز را بجوشانید
فلفل سبز را به محلول آب و سرکه روی حرارت اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه روی حرارت بالا در آب و سرکه بجوشد تا نرم گردد. بعد از این مدت فلفل ها را از داخل قابلمه جمع نموده و در ظرفی در دمای محیط قرار دهید.
مرحله ششم: بادمجان ها را بجوشانید
برای تهیه ترشی بادمجان فوری با پوست باید بادمجان ها را نیز روی حرارت و در ترکیب آب و سرکه بجوشانید. حدود هشت دقیقه زمان بدهید تا بادمجان ها روی حرارت بجوشند و کمی نرم شوند. در نظر داشته باشید در این مرحله بادمجان ها نباید خیلی نرم یا له شوند. بعد از گذشت مدت زمان لازم، بادمجان ها را نیز از داخل قابلمه جمع کنید و در ظرفی در دمای محیط قرار دهید.
مرحله هفتم: سرکه جوشیده را از صافی رد کنید
بعد از آنکه فلفل سبز و بادمجان ها به همراه سرکه جوشیدند، سرکه جوشیده شده را از روی حرارت بردارید. این سرکه را از صافی ریز رد کنید تا تخم های بادمجان و فلفل سبز از آن جدا گردد و سرکه یکدست گردد.
مرحله هشتم: ترکیبات ترشی بادمجان تکه ای را در شیشه بریزید
در این مرحله یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک که درب آن سفت بسته می گردد بردارید. سپس بادمجان های خرد شده با پوست به صورت تکه ای یا حلقه ای، فلفل سبز و سیر را به صورت لایه لایه در آن بریزید. فلفل سبزهایی که درسته نگه داشتید نیز به شیشه ترشی اضافه کنید.
مرحله نهم: سبزی های معطر را اضافه کنید
سبزی های معطر را که از قبل شسته بودید به صورت ساطوری ریز خرد کنید. به میزان یک قاشق غذاخوری از سبزی را نیز به ترکیب ترشی اضافه کنید. حواستان باشد شیشه را تا پایان با مواد ترشی پر نکنید و جا برای اضافه کردن سرکه نیز باقی بگذارید.
مرحله دهم: سرکه و نمک و گلپر را به ترشی بادمجان با پوست اضافه کنید
به ترکیب آب و سرکه جوشیده، به تدریج میزانی نمک اضافه کنید و طعم آن را بچشید تا زیاد شور نگردد. سپس میزانی گلپر نیز اضافه کنید و همه را به خوبی هم بزنید. ترکیب به دست آمده را به شیشه ترشی اضافه کنید تا جایی که این محلول روی مواد ترشی را کامل بپوشاند.
شما می توانید برای تهیه نمک و گلپر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله نهایی: ترشی بادمجان ساده را استراحت بدهید و سپس سرو کنید
درب شیشه ترشی را کاملا سفت ببندید تا هیچ هوایی به داخل آن نفوذ نکند. شیشه ترشی را برای یک روز در آشپزخانه و در دمای محیط نگهدارید. بعد از یک روز می توانید درب ترشی را باز و آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم برای خوشمزه تر شدن ترشی بادمجان یک روزه ساده با پوست
- حتما از بادمجان های قلمی، کشیده و سفت در تهیه ترشی بادمجان با پوست بهره ببرید.
- اگر ترکیب سرکه و نمک و گلپری که به شیشه ترشی اضافه کردید کم بود، کمی سرکه به تنهایی اضافه کنید.
- اگر بعد از چند بار استفاده از ترشی میزان سرکه آن کم شد، می توانید مجددا به آن سرکه اضافه کنید.
- میزان فلفل سبز تازه در ترشی به ذائقه شما بستگی دارد، می توانید از میزانی بیشتر یا کمتر از فلفل در تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست بهره ببرید.
- اگر می خواهید طعم ترشی بادمجان با پوست شما تندتر گردد، تمام فلفل سبزها را خرد کنید و در ترشی بریزید.
- حتما حواستان باشد درب شیشه ترشی را سفت ببندید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. نفوذ هوا به ظرف ترشی باعث می گردد تا کپک بزند.
- از قاشق کثیف و چرب در ظرف ترشی بهره ببرید. این کار باعث می گردد ترشی خیلی زود کپک بزند. سایر دلایل کپک زدن ترشی را می دانید؟
- بادمجان ها را به هر شکل دلخواهی می توانید با پوست برش بزنید.
- مراقب باشید بادمجان ها روی حرارت زیاد نجوشند و نرم نشوند، در غیر این صورت در ترشی کاملا له می شوند و ظاهر خوبی پیدا نخواهند کرد.
- بعد از اولین استفاده از ترشی حتما آن را در یخچال نگه دارید.
- ترشی بادمجان ساده را تا یک ماه در یخچال می توانید نگهداری و از آن بهره ببرید.
- گلپر نیز به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی که دارد به ماندگاری بیشتر ترشی یاری و از کپک زدنش جلوگیری می نماید.
- به دلخواه می توانید از سیاه دانه نیز در تهیه این ترشی بهره ببرید. اسیدهای موجب در سیاه دانه موجب برطرف مشکلاتی مثل زخم معده می گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی بادمجان ساده با پوست
از چه سرکه ای در تهیه ترشی بادمجان با پوست باید استفاده کرد؟
شما می توانید از سرکه سفید یا قرمز بنا به تمایل خود بهره ببرید اما در حالت کلی سرکه سفید روشن تر است و رنگ ترشی را عوض نمی نماید اما میزان تیزی بیشتری دارد که این تیزی را سرکه قرمز ندارد.
سبزی های معطر استفاده شده در تهیه این ترشی کدام سبزی ها هستند؟
شما می توانید از هر نوع سبزی معطری برای تهیه ترشی بهره ببرید. اگر به سبزی های محلی چوچاق یا خالواش دسترسی دارید حتما از آنها بهره ببرید چرا که طعم بی نظیری به ترشی خواهند داد. در غیر این صورت از گشنیز، نعنا، مرزه یا ترخون بهره ببرید. سبزی ها را هم به صورت خشک و هم به صورت تازه می توانید بهره ببرید.
منبع: افق کوروش