تراشه جنجالی الون ماسک از نظر پزشکی گافهای زیادی دارد
به گزارش چای قند پهلو، به گزارش خبرنگاران به نقل از فیوچریسم، آدینه هفته گذشته الون ماسک مدیر ارشد اجرایی تسلا از نمونه اولیه تراشه ای برای اتصال مغز به رایانه استفاده کرد.
این تراشه که به اندازه یک سکه است در استارت آپ نورالینک توسعه یافته و اکنون در بدن یک خوک ایمپلنت شده است. ماسک در مراسم رونمایی این تراشه ادعاهای بلندپروازانه ای بیان کرد؛ مانند آنکه نورالینک در آینده به درمان کوری و فلج یاری می نماید و همچنین می توان آن را برای سرگرمی و اتصال به هوش مصنوعی استفاده کرد.
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند ادعاهایی که در این مراسم مطرح شد بسیار زیاد اما محتوای آن بسیار اندک بوده است.
ماسک قبلا ادعا نموده بود نورالینک می تواند به درمان اختلال اوتیسم یاری کند و حتی اعلام نموده بود مشتریان می توانند با ایمپلنت تراشه توسعه یافته در این شرکت بازی های ویدئویی انجام دهند یا خودروی تسلایشان را به نزد خود بخوانند.
اما به گفته کارشناسان قبل از ایمپلنت تراشه در مغز انسان، باید به دانش پزشکی زیادی دست یافت. هرچند ماسک توانایی نورالینک برای ایمپلنت این تراشه و سیم های کوچک آن را در مغز به رخ می کشد، اما در اصل ایمپلنت های عصبی سلول های مغزی اطراف خود را از بین می برند و در صورت خرابی، خسارت های بیشتری به بار می آورند.
اندرو جکسون یکی از عصب شناسان دانشگاه نیوکاسل در این باره می گوید: به نظر من این تراشه از لحاظ مهندسی عالی است اما در حوزه عصب شناسی یک دستاورد متوسط است.
علاوه برآنکه شواهد محکمی از کارآمد بودن تراشه نورالینک در حوزه پزشکی وجود ندارد، نصب این تراشه در خوک ها فناوری قدیمی است که چند دهه از عمر آن می گذرد.
منبع: خبرگزاری مهر