سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟

به گزارش چای قند پهلو، نشریه معروف مالی در گزارشی می نویسد: در حالی که کشورها به دنبال شرکای جهانی هستند، به دلیل انزواگرایی آمریکا و مسائل مالی این کشور، اتحادیه هایی بدون حضور واشنگتن شکل خواهند گرفت.

سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل آمریکا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی آمریکا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی آمریکا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های آمریکا انتخاب کنید.

به گزارش خبرنگاران، نشریه فوربس می نویسد: اخیرا ایران و چین اعلام نموده اند که نقشه راه 25 ساله ای را برای گسترش روابط سیاسی و مالی ترسیم نموده و آنرا پیش می برند. در حالیکه جزئیات این توافق تا به امروز فاش نشده اما واضح است که این قرارداد محوری محکم برای ایران در شرق است.

در ادامه این مطلب آمده است: این توافق موقعیت ایالات متحده را در خاورمیانه بیشتر تضعیف می نماید. ایالات متحده قبلاً از توافق چند جانبه هسته ای ایران نیز خارج شده بود. ایالات متحده با اعلام خروج از سازمان دنیای بهداشت گام دیگری در جهت عقب نشستن از صحنه دنیای برداشت. از همین رو است که آگاهان معتقدند برای اولین بار از زمان جنگ دنیای دوم نقش رهبری ایالات متحده در سراسر دنیا در حال افول است.

فوربس می افزاید: از سال 1870 تا دهه گذشته، فراوری ناخالص داخلی امریکا از 5/2 درصد به 14 درصد رشد داشته است. افزایش تجارت دنیای باعث رشد مالی در ایالات متحده دنیا شد. اما چند اشتباه استراتژیک در سه سال گذشته، این فرایند را به ضرر ایالات متحده و به نفع چین برعکس کرد.با افزایش اختلافات تجاری با چین و سایر کشورها و محدودیت تعرفه واردات تجاری، شرکت های آمریکایی در پی جستجوی تأمین نمایندگان و مشتریان جایگزین برآمدند. در این میان، بقیه دنیا توافقات چندجانبه ای را تداوم بخشیدند که گام به گام از ایالات متحده دور می شد.

مطلب اضافه می نماید: در سال 2018 ، ژاپن و اتحادیه اروپا توافق نامه تجارت را برای تشکیل عظیمترین بلوک تجاری دنیا به امضا رساندند. مشارکت ماوراء اقیانوس آرام بدون ایالات متحده ادامه یافت و کشورهای آسیایی را برای رقابت با چین تقویت کرد و فرصت های مالی را برای شرکایشان در قاره آمریکا ایجاد کرد.عقبگردهای دنیای آمریکا، موضع چین را تقویت نموده است. مذاکره ایران و چین در چارچوب توافق طولانی مدت، صندلی چین در خاورمیانه را تقویت خواهد نمود. شرکت های چینی عظیمترین سرمایه گذاران در آفریقا هستند و بالغ بر 140 میلیارد دلار در آمریکای لاتین سرمایه گذاری نموده اند. چین همچنین در سراسر آسیا و اروپا سرمایه گذاری نموده و به دنبال اعاده جاده ابریشم باستانی در طرح جدید یک کمربند ، یک جاده است.

فوربس تاکید نمود: در کنار پیشروی چین نیز سایر کشورها راستا خود را دنبال می نمایند. به عنوان مثال، مکزیک از زمان امضای نخستین توافق نفتا در سال 1992 در ایجاد روابط دنیای فعال بوده است. آنها با بیش از 50 کشور دنیا توافق نامه های تجاری امضا نموده اند. به همین دلیل مکزیک پانزدهمین دریافت نماینده عظیم دنیا برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) است و دارای یک بخش فراوری قوی است.

در انتها آمده است: ایالات متحده نیز مانند بسیاری از کشورها به دلیل کرونا با محدودیتهای متعددی روبه رو شده است محدودیت سفر اتباع آمریکایی به سیاری از کشورها (از جمله اتحادیه اروپا) یکی از آنها است. این امر شرکتهای آمریکایی را در تعامل با شرکای تجاری و ملاقات با مشتریان بین المللی متضرر می نماید. اما برخلاف سایر کشورها، ایالات متحده برای مبارزه با همه گیری دنیای با سازمان های چند ملیتی همکاری نمی نماید.

311311

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 24 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ghand-pahlu.ir شناسه مطلب: 298

به "سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید