طرز تهیه سس کچاپ تند؛ چاشنی مناسب غذاهای سوخاری
به گزارش چای قند پهلو، در این دستور آشپزی، به آموزش طرز تهیه سس کچاپ تند، به عنوان یکی از چاشنی های محبوب برای مزه دار کردن غذاهایی مانند: غذاهای سوخاری، انواع اسپاگتی و انواع ساندویچ، پرداخته می گردد. مزیت اصلی تهیه سس کچاپ تند خانگی و بقیه انواع سس های خانگی در این است که برای تهیه آن از هیچ طعم دهنده مصنوعی یا ماده افزودنی شیمیایی استفاده نمی گردد. برای افرادی که در پی سبک زندگی سالم هستند، این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همانطور که می دانید بخشی از روش زندگی سالم، مصرف غذاهای سالم است و تهیه سس خانگی از این قاعده مستثنی نیست.
شاید برایتان جالب باشد که ریشه کلمه سس از لغت لاتین سالسوس (salsus) گرفته شده که به معنی نمک سود کردن است. طعم های مختلف این چاشنی محبوب برای پخت و پز، طعم دهی به غذاها و حتی نرم کردن گوشت استفاده می گردد. جالب اینجاست که دستورالعمل ثابتی برای تهیه این چاشنی ها وجود ندارد و کاملا سلیقه ای است. در ادامه با طرز تهیه سس کچاپ تند مطابقه با ذائقه ایرانی در کنار شما هستیم.
مواد لازم برای تهیه سس کچاپ تند
- گوجه فرنگی دو کیلوگرم
- فلفل قرمز سه تا چهار عدد
- سرکه یک سوم پیمانه
- شکر قهوه ای دو قاشق غذاخوری
- روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چای خوری
- پودر پیاز یک قاشق غذاخوری
- پودر سیر یک قاشق چای خوری
- پودر خردل یک قاشق چای خوری
- فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
طرز تهیه سس کچاپ تند
مرحله اول
برای آغاز تهیه سس کچاپ تند خوشمزه، گوجه فرنگی ها و فلفل قرمز را خوب بشویید. داخل یک قابلمه مقداری آب ریخته و گوجه فرنگی ها و فلفل قرمز را در آب بپزید. وقتی گوجه فرنگی ها کاملا پخته شدند، آن ها را از قابلمه بیرون آورده و داخل یک ظرف قرار دهید تا خنک شوند.
مرحله دوم
بعد از این که گوجه ها خنک شدند، پوست آن ها را جدا کنید و داخل مخلوط کن بریزید. بدون اضافه کردن آب، آن ها را با گوشت کوب له کنید. سپس، مخلوط را از صافی عبور دهید تا تخم گوجه فرنگی و پوست فلفل ها جدا گردد و پوره شما صاف و یکدست گردد.
مرحله سوم
رب حاصل را دوباره داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. گوجه ها باید حدود 10 دقیقه روی حرارت بجوشند. در این فاصله سرکه، شکر، روغن زیتون، نمک، پودر پیاز، پودر سیر، پودر خردل و فلفل سیاه را اضافه کنید. مواد را روی شعله گاز مرتب هم بزنید تا نسوزند. این هم زدن را ادامه دهید تا جایی که سس غلیظی به دست بیاید.
مرحله چهارم
زیر شعله را خاموش کنید و بعد از این که مواد خنک شد، آن را دوباره داخل مخلوط کن بریزید تا مخلوط کاملا یکدست و نرم گردد.
مرحله پنجم
سس کچاپ شما آماده است. این سس را داخل ظرف های در بسته و کاملا تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
فوت و فن های طرز تهیه سس کچاپ تند
- ریختن دوباره مواد داخل مخلوط کن اختیاری است و تنها برای یکدست و نرم تر شدن سس است. می توانید این مرحله را حذف کنید.
- استفاده از شکر قهوه ای این سس را سالم تر و رژیمی تر خواهد نمود.