فواید بی شمار هویج؛ این نارنجیِ دوست داشتنی!
به گزارش چای قند پهلو، خبرنگاران : هویج از جمله صیفی جات محبوب به شمار می رود که چه به صورت خام یا پخته مصرف گردد، بسیار خوش طعم و مفید است. علاوه بر مزه خوشایند، هویج مزیت های بسیاری هم بر سلامت انسان دارد. اگر دوست دارید فواید این سبزی نارنجی رنگ را بیشتر بشناسید، برای دقایقی این مطلب را دنبال کنید.
ارزش غذایی هویج
هویج سرشار از بتا کاروتن است که موجب پدید آمدن رنگ نارنجی آن می گردد. علاوه بر آن، ویتامین آ، ث، ب 1، ب 2، ب 3، ب 6، ای، کا، کولین و بعضی مواد معدنی از جمله پتاسیم، منیزیم، آهن، کلسیم و فسفر نیز درون هویج وجود دارد. این سبزی به طور عمده از کربوهیدرات ساخته شده است و به همین علت منبع مناسبی از فیبر غذایی محسوب می گردد و حاوی هیچ چربی اشباع شده یا کلسترولی نیست.
در نهایت هم باید بدانید که هویج مقدار کمی کالری یعنی فقط 40 کالری در هر 100 گرم دارد. به همین علت گزینه مناسب و سالم برای افرادی است که در پی رژیم غذایی مناسب برای تناسب اندام و تعادل می گردند.
فواید بسیار هویج
حال که از ارزش غذایی هویج آگاه شدید، باید بدانید که می تواند بر سلامت انسان تأثیر مثبت داشته باشد و از بعضی بیماری ها جلوگیری کند.
هویج آنتی اکسیدان بدن را تأمین می نماید
هویج مقدار زیادی آنتی اکسیدان مثل ویتامین آ دارد که به حفظ سلامت بدن یاری می نماید. علاوه بر آن، آنتی اکسیدان ها احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و بعضی از سرطان ها مانند سرطان روده، دهان و ریه را کاهش می دهند. هویج بعلاوه حاوی مواد غذایی گیاهی یا فیتونوترینت هستند که به نام فالکارینول شناخته می شوند و از آنتی اکسیدان های قوی به شمار می روند.
هویج تأثیر مثبتی بر بینایی دارد، و به طور ویژه قادر است دید در شب را تقویت کند. این اثر هویج به علت بتا کاروتن و ویتامین آ موجود در آن است که به عملکرد صحیح سلول های شبکیه چشم یاری می نمایند.
هویج به کاهش فشار خون یاری می نماید
هویج برای تنظیم گردش خون مفید است و این اطمینان را حاصل می نماید که قلب و ریه ها مواد غذایی کافی در دسترس دارند تا بتوانند به طور صحیح وظیفه خود را انجام دهند. این سبزی احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد، به کم کردن فشار خون یاری می نماید و فشار وارد شده به دیواره رگ های خونی را از بین می برد.
هویج را بیش از مقدار مصرف نکنید
با وجود آنکه هویج مزیت های بسیاری دارد، ولی اگر آن را بیش از حد احتیاج مصرف کنید می تواند عوارض جانبی منفی بر جای بگذارد. یکی از مثال های این شرایط حالتی است که به نام کاروتنوز معروف است. در این شرایط کف دست ها و پا ها و پوست بخش های دیگر بدن به رنگ نارنجی یا زرد دیده می گردد. تغییر رنگ پوست به علت تراکم بالای کاروتن در خون به وجود می آید. این شرایط به خودی خود بدون ضرر است و با کاهش مصرف هویج به راحتی از بین می رود.
یکی دیگر از مشکلاتی که در اثر خوردن زیاد هویج ممکن است به وجود آید افزایش ویتامین آ است. زمانی که ویتامین آ در مدت زمان طولانی بیش از مقدار مصرف گردد، گاهی علائمی مانند حالت تهوع، سرگیجه، استفراغ و سردرد در فرد به وجود می آورد. اگر دریافت و مصرف ویتامین آ کاهش پیدا نکند، شرایطی به نام هیپرویتامینوز یا مصرف بیش از حد ویتامین ایجاد می گردد. این مشکل بسیار جدی است و به علت تجمع مقدار سمی ویتامین در کبد پدید می آید و احتیاج به درمان و توجهات پزشکی دارد.
با این وجود هیپرویتامینوز آ به ندرت فقط با مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین آ اتفاق می افتد. معمولاً مکمل های غذایی توصیه شده برای جذب ویتامین آ می توانند باعث به وجود آمدن این شرایط شوند.
منبع: steptohealth
پ
منبع: برترین ها