معرفی نامزدهای مرحله دوم جایزه گنکور، تغییر در قوانین داخلی جایزه
به گزارش چای قند پهلو، به گزارش خبرنگاران به نقل از فیگارو- اعضای آکادمی گنکور اسامی فهرست دوم نامزدهای راه یافته برای دریافت مهم ترین جایزه ادبی در فرانسه را معرفی کردند.
این معرفی همزمان شد با تغییری در قوانین و مقررات جایزه گنکور که منشا آن جنجالی بود که از طریق رادیو فرانس اینتر فرانسه در ماه سپتامبر ایجاد شده بود. فرانس اینتر روز 21 سپتامبر افشا کرد که کامیل لوران، یکی از اعضای هیئت داوران جایزه گنکور که نقدی منفی در روزنامه لوموند درباره رمان کارت پستال نوشته آنه برست به رشته تحریر درآورده، از دوستان نزدیک فرانسوا نودلمن است که با رمان بچه های کادیلاک در فهرست اول جایزه گنکور حضور دارد و به دلیل شباهت موضوع بین این دو رمان از رقیبان جدی یکدیگر برای دریافت این جایزه محسوب می شوند.
دیدیه دکوئن، رئیس هیئت داوران جایزه گنکور به لیور ابدو گفته که اعضای آکادمی گنکور به هیچ نام دیگر نمی توانند آثار دوستان، نزدیکان و خانواده اعضای هیئت داوران گنکور را پذیرفته و وارد رقابت کنند و به همین دلیل نام فرانسوا نودلمن به طور اتوماتیک و بدون ارزیابی از طریق داوران از فهرست دوم حذف شده است.
گفتنی است که 4 نامزد نهایی در روز 26 اکتبر معرفی خواهند شد و و روز سوم نوامبر برنده نهایی اعلام می شود.
اسامی 9 نامزد راه یافته به مرحله دوم گنکور عبارتند از:
سفر به شرق نوشته کریستین آنگوت از انتشارات فلاماریون
کارت پستال نوشته آنه برست از انتشارات گراسه
بچه رذل نوشته سورژ شالاندون از انتشارات گراسه
میلکواکی افسرده نوشته لوئی فیلیپ دلمبرت از انتشارات Sabine Wespieser
نامزد همیشگی نوشته اگنس دسارثه از انتشارات لولیویه
پذیرش نوشته کلارا دوپان مونو از انتشارات استوک
پیشگوی اتامپس نوشته آبل کوئنتین از انتشارات آبزروتوار
پنهان ترین خاطره مردان نوشته محمد مبوگار سار از انتشارات فیلیپ ری
دختری که صدایش می زنیم نوشته تانگوی ویل از انتشارات مینوئی
سال گذشته اروه لوتلیه برای رمان نابهنجار -که با نام ایرادی در کار است اخیرا به زبان فارسی منتشر شده اسیت- پیروز شد جایزه گنکور 2020 را از آن خود کند.
جایزه گنکور مهم ترین و معتبهترین جایزه ادبی در فرانسه به تعداد می آید که در پی وصیت ادمون دو گنکور به سال 1896 بنیان گذاشته شد و هرساله به بهترین کتاب داستانی انتشاریافته به زبان فرانسه طی همان سال تعلق می گیرد.
اگرچه برنده این جایزه تنها مبلغی ناچیز معادل 10 یورو دریافت می کند؛ اما جایزه غیررسمی گنکور -که فروش بالای رمان برنده را برای نویسنده اش به ارمغان می آورد- بسیار باارزش تر از جایزه اصلی است.
از برندگان سرشناس این جایزه می توان از مارسل پروست در سال 1929، سیمون دو بووار در سال 1954 و پاتریک مودیانو، برنده نوبل ادبیات سال 2014 نام برد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران