چرا با تغییر فصل احساس افسردگی عود می نماید؟

به گزارش چای قند پهلو، متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که شیدایی یا مانیا حالتی از افسردگی است، گفت: این اختلال همزمان با فصل بهار شروع می گردد و با تظاهراتی همچون نشاط زدگی، خلق بالا به صورت شادی، خوش بینی افراطی، اشکال در تمرکز و برنامه ریزی های بلندپروازانه دیده می گردد.

چرا با تغییر فصل احساس افسردگی عود می نماید؟

به گزارش ایسنا، دکتر جمال شمس با بیان اینکه در بعضی از فصول سال به دلایل نامعلوم ممکن است خلق بعضی از افراد دستخوش تغییراتی گردد، اظهار کرد: افسردگی فصلی اختلالی است که معمولا با تغییر فصل به بالاترین مقدار خود می رسد.

وی اضافه نمود: به طور کلی افسردگی فصلی نوعی اختلال است که در آن فرد در دیگر زمان های سال شرایطی عادی دارد ولی در فصلی خاص احساس اضطراب و افسردگی می نماید.

این متخصص روانپزشکی با بیان اینکه با شروع پاییز کوتاه تر شدن طول روز و کمتر شدن نور خورشید احتمال ابتلا به افسردگی افزایش می یابد، اظهار کرد: تغییرات خلق مستقیما به تغییرات فصلی مرتبط است.

وی با اشاره به اینکه تابش نور خورشید و ساعت بیولوژیکی بدن که تنظیم نماینده ترشح هورمون ها است می تواند خلق وخو و خواب را تحت تاثیر قرار دهد، تاکید نمود: افرادی که با تغییر فصل دچار افسردگی می شوند، به هر مقدار نور بیشتری دریافت نمایند، زودتر از افسردگی و تنگی خلق رهایی می یابند.

عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی، گفت: خلق 11 درصد از عموم مردم با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا کاهش پیدا می نماید.

وی با تاکید بر این که تمامی افرادی که دچار افسردگی فصلی می شوند ضرورتا مبتلا به اختلال افسردگی نیستند، شرح داد: ممکن است درصد کمی از افرادی که به یکباره با تغییر فصل دچار اضطراب و افسردگی می شوند، به درمان های مداخله ای احتیاج داشته باشند.

وی با بیان اینکه اختلال عاطفی و یا افسردگی فصلی افراد را به شکل های متفاوتی تحت تاثیر قرار می دهد، اضافه نمود: احتمال تغییر خلق در فصل بهار نیز وجود دارد.

چرا با تغییر فصل احساس افسردگی عود می نماید؟

شمس با اشاره به اینکه احتمال بروز افسردگی با شروع فصل پاییز به مراتب بیشتر از بهار است، شرح داد: شیدایی یا مانیا حالتی از افسردگی است، در این مدل از اختلال خلق که همزمان با فصل بهار شروع می گردد، انرژی فرد بسیار زیاد می گردد؛ به شکلی که این اختلال با تظاهراتی همچون نشاط زدگی، تحریک پذیری، فعالیت بیش از حد، خلق بالا به صورت شادی، خوش بینی افراطی، بی قراری حرکتی، اشکال در تمرکز و برنامه ریزی های بلند پروازانه دیده می گردد.

وی اضافه نمود: در مبتلایان به بیماری دوقطبی، علائم مانیا و شیدایی با شروع فصل بهار و اختلال افسردگی در فصل پاییز عود می نماید.

او با بیان این که علائم و نشانه های افسردگی فصلی با اختلال افسردگی دائم شباهت زیادی دارد، توضیح داد: کاهش انرژی، تغییرات محسوس در مقدار خواب، توجه و تمرکز و تغییر در مقدار اشتها از نشانه های افسردگی است.

وی تنها فاکتوری که افسردگی فصلی را نسبت به سایر اختلالات روانی و افسردگی ها متفاوت می نماید، زمان بروز افسردگی فصلی دانست و گفت: افسردگی فصلی در بازه زمانی خاص در سال عود می نماید.

شمس با بیان اینکه احتمال بروز تمامی بیماری ها و اختلالات روان تقریبا یکسان است، گفت: به طور مثال بیشترین سن بروز افسردگی بین 30 تا 40 سال است و یا اختلال دوقطبی و یا بروز شیدایی در 20 تا 25 ساله ها بیشتر دیده می گردد.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی انواع بیماری ها، که اختلالات روان هم از این قاعده مستثنی نیست، تاریخ دقیق شروع و یا سن خاصی ندارد، تاکید نمود: حتی ممکن است فردی در سن بالای 50 یا کمتر از 20 سال دچار افسردگی یا افسردگی فصلی گردد.

شمس با اشاره به اهمیت درمان انواع افسردگی ها، بیان نمود: اگر چنانچه این بیماری به موقع تشخیص و درمان ها پیش از شدت گرفتن علائم شروع گردد، روند درمان تا حدود زیادی از بروز مسائل بعدی جلوگیری خواهد نمود.

وی استفاده از درمان های دارویی، غیر دارویی یا مشاوره را از جمله روش های درمان افسردگی فصلی دانست و تاکید نمود: درمان این اختلال به یاری نور درمانی، دارو و روش های روان پزشکی انجام می گردد و اگر چنانچه فرد به اختلال دوقطبی مبتلا باشد باید به پزشک خود اطلاع دهد؛ چرا که این موضوع برای زمان تجویر نور درمانی و دیگر داروهای ضد افسردگی بسیار اهمیت دارد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، او در پایان اظهار کرد: درمان با داروهای ضد افسردگی برای بعضی از بیماران مبتلا به اختلال عاطفی فصلی، خصوصا اگر علائم شدید باشد، بسیار موثر خواهد بود.

منبع: فرارو
انتشار: 7 اسفند 1401 بروزرسانی: 7 اسفند 1401 گردآورنده: ghand-pahlu.ir شناسه مطلب: 1382

به "چرا با تغییر فصل احساس افسردگی عود می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا با تغییر فصل احساس افسردگی عود می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید