راهنمای انتخاب برترین رنگ برای کابینت آشپزخانه

به گزارش چای قند پهلو، اگر فکر می کنید باید ظاهر آشپزخانه تان را تغییر دهید، الزاما به بازسازی نیازی ندارید. می توانید ظاهر فضای خود را با یک لایه رنگ نو بر روی کابینت های آشپزخانه تغییر دهید. این کار هم ساده تر است و هم کم هزینه تر. البته به شرطی که رنگی مناسب را برای سبک کابینت های آشپزخانه تان انتخاب کنید. ما در اینجا به شما قرار است شرح دهیم که چه نوع رنگی برای کابینت های شما مناسب است.

راهنمای انتخاب برترین رنگ برای کابینت آشپزخانه

برترین انواع رنگ برای کابینت های آشپزخانه

آیا باید از رنگ روغنی قدیمی یا رنگ لاتکس که به طور گسترده در دسترس است، برای کابینت های آشپزخانه خود بهره ببرید؟ در اینجا بیشتر در خصوص هر گزینه و مزایا و معایب هر رنگ شرح می دهیم.

رنگ های روغنی برای کابینت ها

رنگ های روغنی به خاطر پوشش مقاوم خود شناخته شده اند، بنابراین ممکن است اولین انتخاب شما برای رنگ کابینت های آشپزخانه باشد. رنگ های روغنی سطحی بسیار آسان برای تمیز کردن ایجاد می نمایند. اگر در حین باز کردن یک کابینت دست های چرب یا چسبناک دارید، به راحتی می توانید رد آن را بدون نگرانی از آسیب به رنگ یا کدر شدن سطح پاک کنید. با این حال، رنگ های روغنی هم معایب خود را دارند.

اگرچه رنگ روغنی به راحتی روی سطح می نشیند، اما زمان زیادی، یعنی 16 ساعت، برای خشک شدن بین لایه ها احتیاج دارد. ممکن است چند روز مجبور شوید منتظر بمانید تا رنگ، در آشپزخانه ای که جریان هوای مناسبی ندارد، خشک گردد. بعلاوه خالی نگه داشتن کابینت ها برای چند روز در حین خشک شدن رنگ، کار ناخوشایندی است. علاوه بر این، سطوح پوشیده شده با رنگ روغنی با گذشت زمان ممکن است زرد و کدر شوند.

رنگ های روغنی ترکیبات آلی فرار (VOCs) بیشتری نسبت به سایر گزینه های رنگی منتشر می نمایند. VOCها می توانند باعث تحریک چشم، بینی و گلو، تنگی نفس، سرگیجه، سردرد و سایر اثرات بلندمدت شوند. استفاده از رنگ هایی با VOC بالا نزدیک به غذا، ادویه ها و وسایل آشپزخانه می تواند به ویژه خطرناک باشد.

مزایای رنگ روغنی:

  • مقاوم در برابر شستشو و تمیز کردن
  • پوشش خوب روی بافت چوب
  • با دوام

معایب رنگ روغنی:

  • سطح بالای VOCها
  • مستعد زرد شدن، به ویژه در نور کم به علت واکنش شیمیایی
  • زمان خشک شدن تا 16 ساعت بین لایه ها

رنگ لاتکس برای کابینت ها

در حالی که رنگ های روغنی به علت ویژگی های مناسب گفته شده بیشتر مورد توجه قرار دارند، رنگ لاتکس برترین انتخاب برای بیشتر کابینت های آشپزخانه است زیرا سطوح VOC کمتری دارد و سریع تر خشک می گردد.

پیشرفت های فرمول های رنگ های بر پایه آب، استفاده از رنگ لاتکس برای کابینت های آشپزخانه را بسیار آسان تر نموده است. بسیاری از رنگ های لاتکس اکنون با دوام بیشتری برای شستشو فراوری می شوند و می توانند در برابر شستشوی زیاد مقاومت نمایند. از آنجا که این ویژگی برای یک آشپزخانه ضروری است، بنابراین در پی رنگ های قابل شستشو یا قابل تمیز کردن باشید.

هنگام رنگ آمیزی کابینت های چوبی، پیش از استفاده از رنگ لاتکس سطح کابینت را به درستی آماده کنید. در حالی که رنگ روغنی به راحتی بر روی سطوح چوبی صاف می گردد، رنگ لاتکس ممکن است تفاوت هایی در دانه بندی یا بافت چوب نشان دهد. اگر می خواهید ظاهر یکنواختی داشته باشد، باید کارهای آماده سازی را انجام دهید.

اگر کابینت های آشپزخانه شما قبلاً رنگ شده اند (به جای چوب طبیعی)، در صورتی که از نوع رنگی که قبلاً روی کابینت ها استفاده شده مطمئن نیستید، فرمول رنگ لاتکس بر پایه آب برترین گزینه است. رنگ روغنی به خوبی روی رنگ لاتکس نمی چسبد، اما می توانید از رنگ لاتکس روی رنگ روغنی بهره ببرید.

مزایای رنگ لاتکس:

  • خشک شدن سریع
  • فرمول های با VOC کم یا بدون VOC
  • چسبیدن به سطوحی که قبلاً با رنگ روغنی یا لاتکس رنگ شده اند

معایب رنگ لاتکس:

  • برخی فرمول ها به مقدار کافی برای شستشو مقاوم نیستند
  • احتیاج به آماده سازی بیشتر برای دستیابی به پوشش یکنواخت

رنگ آلکیدی برای کابینت ها

رنگ آلکیدی یک رنگ بر پایه آب است که دارای پوشش لعابی مشابه با رنگ روغنی است، اما بدون روغن بوده و رفتار متفاوتی نسبت به رنگ روغنی دارد. این رنگ از رنگ های روغنی مقاوم تر است و پوشش نیمه مات سخت و مقاومی ایجاد می نماید. رنگ آلکیدی خود به خود سطح را صاف می نماید، به این معنی که به هنگام خشک شدن سطح آن یکنواخت و صاف می گردد و معمولاً رد قلم مو دیده نمی گردد.

رنگ های آلکیدی گزینه ایده آلی برای افرادی است که می خواهند کابینت های آشپزخانه را مانند یک حرفه ای رنگ آمیزی نمایند. رنگ آلکیدی معمولاً روی دیوارها استفاده نمی گردد، بلکه بیشتر برای فلز، چوب و کابینت ها به کار می رود. اگر مجبور به رنگ آمیزی روی رنگ آلکیدی هستید، برای برترین نتیجه از رنگ آلکیدی یا رنگ روغنی بهره ببرید.

معایب استفاده از این رنگ ها این است که اگر در یک محیط تهویه دار رنگ آمیزی نشوند، می توانند مضر باشند.

رنگ لعابی هیبریدی معمولاً برترین انتخاب برای کابینت های آشپزخانه است. فرمول های هیبریدی، بخار یا VOC کمتری فراوری می نمایند و تمیز کردن آن ها با صابون و آب آسان تر است. این رنگ ها بسیار چسبنده هستند و رنگ های آلکیدی احتیاج به کار آماده سازی یا سمباده کاری کمتری دارند.

مزایای رنگ آلکیدی:

  • مقاوم در برابر خش
  • پوشش یکنواخت و صاف
  • پوشش ضخیم با یک لایه
  • فرمول های هیبریدی برای محیط زیست بهتر هستند و تمیز کردن آسان تری دارند
  • احتیاج به کار آماده سازی کمتر

معایب رنگ آلکیدی:

  • ممکن است شنماینده گردد
  • سطح بالای VOCها
  • زمان خشک شدن طولانی تر

انواع سطوح کابینت های آشپزخانه: کدام رنگ برترین است؟

اولین چیزی که باید بدانید این است که کابینت های آشپزخانه شما از چه نوع موادی ساخته شده اند. آیا کابینت های شما از چوب طبیعی ساخته شده اند، یا از روکش چوبی بر روی تخته فیبر با چگالی میانه (MDF)؟ آیا کابینت های شما از لمینت ساخته شده اند؟ هر یک از این مواد بر انتخاب نوع رنگ تاثیر خواهند گذاشت.

کابینت های چوبی

رنگ به برترین شکل بر روی سطوح خراشیده شده می چسبد، بنابراین کابینت های چوبی واقعی گزینه بسیار خوبی برای رنگ آمیزی هستند. سنباده زدن سطح یاری می نماید تا آن را برای رنگ آمیزی آماده نموده و پیوند بهتر و سطح صاف تری حاصل گردد. این کار زمانی بسیار مهم است که کابینت های چوبی شما قبلاً رنگ شده یا پوشش براق داشته باشند. برای از بین بردن این نوع پوشش احتیاج به سنباده یا مایع از بین برنده براقیت خواهید داشت.

اگر کابینت های چوبی شما چوب طبیعی و بدون پوشش هستند، احتمالاً احتیاج به سنباده کاری کم یا هیچ سنباده کاری ندارند. با این حال، آن ها مقداری زیادی از رنگ را جذب می نمایند، به ویژه اگر از رنگ لاتکس بر پایه آب بهره ببرید. استفاده از پرایمر به شما یاری می نماید تا پوشش رنگ یکنواخت و کامل باشد.

کابینت های روکش چوبی

اگر کابینت های شما روکش چوبی دارند (در واقع یک لایه نازک از چوب واقعی روی یک ماده فشرده)، باید قبل از رنگ آمیزی کابینت ها را سنباده بزنید. پیش از استفاده از سنباده یا رنگ، روکش را از نظر ترک ها یا شکستگی ها آنالیز کنید. ابتدا این مسائل را با چسب چوب تعمیر کنید و سپس سطح را سنباده بزنید. بعلاوه، سنباده کاری را بیش از حد انجام ندهید چرا که هدف شما این است که سطح را به مقدار کافی زبر کنید تا رنگ بتواند به آن بچسبد.

کابینت های MDF

رنگ آمیزی کابینت های MDF آشپزخانه اگر به درستی انجام گردد، کار آسانی است. هنگام آماده سازی کابینت های MDF برای رنگ آمیزی، دو اولویت را در نظر بگیرید: لبه های کابینت را درزگیری کنید و از پرایمر روغنی بهره ببرید.

استفاده از پرایمر روغنی برای MDF بسیار مهم است. برای لایه اول از پرایمر روغنی بهره ببرید، سپس کابینت های آشپزخانه را با رنگ لاتکس بر پایه آب بدون نگرانی از جذب رطوبت رنگ آمیزی کنید.

کابینت های لمینت

رنگ آمیزی کابینت های لمینت دشوارتر از رنگ آمیزی کابینت های چوبی یا MDF است. لمینت یک پلاستیک چاپی است که به یک لایه پایه (معمولاً مواد ترکیبی) چسبیده است. این ماده براق است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که کار آماده سازی به درستی انجام گردد تا پوشش با کیفیتی به دست آید.

برای یاری، از پرایمر یا رنگ مخصوص لمینت بهره ببرید. این محصولات به طور ویژه برای اتصال به سطح براق لمینت طراحی شده اند. شما همچنان احتیاج به سنباده کاری سطح قبل و بعد از استفاده از پرایمر خواهید داشت اما مطمئن شوید که از سنباده با دانه بندی ریز استفاده نموده و به آرامی سنباده بزنید تا از خراشیده شدن سطح لمینت جلوگیری کنید.

برترین پوشش برای کابینت های آشپزخانه

انتخاب پوشش رنگ مناسب برای کابینت های آشپزخانه ضروری است، زیرا بر دوام کابینت های شما در بلندمدت تأثیر می گذارد. درب ها و کشوهای کابینت در معرض تماس، کشیدن و بسته شدن هستند. این عوامل می توانند باعث خط و خش یا آسیب به رنگ کابینت ها شوند، اما شما می توانید با انتخاب پوشش رنگ مناسب برای کابینت های آشپزخانه، این خطر را کاهش دهید.

  • پوشش نیمه براق: پوشش نیمه براق برترین گزینه برای رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه است. این پوشش دارای درخشندگی خاصی است که به انعکاس نور یاری می نماید. این نوع پوشش قابل شستشو و در برابر شستشوی مداوم مقاوم تر است.
  • رنگ براق: این گزینه نیز برای رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه عالی است. رنگ براق از آنجا که در رنگ های جسورانه و آشپزخانه های مدرن بسیار خوب به نظر می رسد، می تواند گزینه مناسبی باشد. بعلاوه این رنگ مقاوم است، زیرا در فرمولاسیون رنگ براق از رزین و چسبنده های بیشتری استفاده می گردد که به رنگ سختی پوسته ای می دهد.
  • رنگ با پوشش مات: از استفاده از این پوشش ها برای رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه خودداری کنید. رنگ های مات قابلیت شستشوی کمتری نسبت به پوشش های نیمه براق یا براق دارند و شما ممکن است هنگام تمیز کردن درب های کابینت، رنگ خود را از دست بدهید.

انتخاب پرایمر برای کابینت های آشپزخانه

استفاده از پرایمر برای کابینت های آشپزخانه یاری می نماید تا لکه ها پنهان شوند و از رشد کپک و قارچ جلوگیری کند. بعلاوه باعث می گردد رنگ بهتر به سطح بچسبد و از پوسته شدن یا تراشیدن آن جلوگیری گردد. در پی پرایمری باشید که به عنوان پرایمر پیوندی معرفی شده باشد و چسبندگی را افزایش دهد.

بر اساس ماده کابینت ها، رنگی که قصد استفاده از آن را دارید و احتیاجهای دیگر، انواع مختلفی از پرایمرها برای کابینت های آشپزخانه وجود دارد. برچسب محصول را بخوانید تا مطمئن شوید که می توانید از پرایمرهای بر پایه آب (خشک می گردد سریع اما دوام کمتری دارد)، بر پایه روغن (خشک می گردد کند اما با دوام است) یا اورتان اکریلیک (ترکیب برترین ویژگی های پرایمرهای بر پایه آب و روغن) بهره ببرید.

البته باید این نکته را بدانید که ممکن است در برخی مواقع احتیاج به استفاده از پرایمر برای رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه نباشد. برای مثال، رنگ شیری ممکن است احتیاج به پرایمر نداشته باشد. اگر روی کابینت هایی که قبلاً با رنگ مشابهی رنگ شده اند و شرایط خوبی دارند، رنگ می زنید، ممکن است احتیاجی به پرایمر نباشد.

نکات رنگ آمیزی کابینت ها

برای دستیابی به برترین پوشش، از اسپری رنگ به جای غلطک بهره ببرید. بعلاوه اسپری رنگ بهتر از قلم مو نیز است. اسپری رنگ بدون تماس است و اثری از بافت غلطک یا رد قلم مو باقی نمی گذارد. بعلاوه استفاده از اسپری برای ایجاد لایه های نازک و یکنواخت آسان تر است و ثبات بیشتری به شما می دهد. اسپری رنگ بعلاوه سریع تر است و معمولاً به زمان خشک شدن کمتری بین لایه های رنگ احتیاج دارد.

برای رنگ آمیزی با رنگ لاتکس از قلم مو با موی مصنوعی بهره ببرید، زیرا فرمول بر پایه آب باعث ورم کردن موی قلم موهای طبیعی می گردد.

برای پاک کردن رنگ خشک شده از کابینت های شیشه ای، با دقت آن را با تیغ بخراشید.

نکات ایمنی

اگر خودتان مایل هستید کابینت آشپزخانه تان را رنگ کنید ضروری است چند نکته را در نظر بگیرید:

  • هنگام تمیز کردن، سنباده زنی، پرایمر زدن و رنگ آمیزی کابینت های چوبی آشپزخانه، از خودتان محافظت کنید.
  • هنگام سنباده زنی از ماسک های ذرات بهره ببرید.
  • اگر از رنگ های روغنی به جای رنگ های بر پایه آب توصیه شده استفاده می کنید، برای محافظت از خود در برابر VOCs (ترکیبات آلی فرار) از ماسک تنفسی بهره ببرید.
  • هنگام سنباده زنی با سنباده زن ارتعاشی، از عینک ایمنی و محافظ گوش بهره ببرید.

یادگیری نحوه رنگ آمیزی صحیح کابینت های آشپزخانه می تواند یک اقدام مناسب برای شما باشد چرا که مقرون به صرفه تر است. شما می توانید کابینت ها را مجدداً روکش کنید یا تعویض کنید تا ظاهری تازه داشته باشند، اما این کار بسیار گران تر از رنگ آمیزی از آب درمی آید. علاوه بر این، رنگ آمیزی کابینت های موجود به شما این امکان را می دهد که از آنچه دارید بهره ببرید بدون اینکه مجبور به خرید مواد تازه باشید.

کلام آخر

رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه می تواند تازگی را به فضای تان بیاورد. اما مهم است بدانید که از چه نوع رنگی ضروری است بهره ببرید تا برترین نتیجه را بگیرید. بنابراین هنگام رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه، می توانید رنگی انتخاب کنید که یا بر پایه آب (لاتکس) باشد یا بر پایه روغن. سال ها از رنگ های روغنی استفاده می شد زیرا به خوبی چسبیده و سطح سختی ایجاد می کردند، اما رنگ های لاتکس به قدری پیشرفت نموده اند که به خوبی برای کابینت ها عمل می نمایند. بنابراین انتخاب با شما است که چه نوع رنگی برای کابینت هایتان مناسب است.

منبع: thespruce

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1404 گردآورنده: ghand-pahlu.ir شناسه مطلب: 1603

به "راهنمای انتخاب برترین رنگ برای کابینت آشپزخانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای انتخاب برترین رنگ برای کابینت آشپزخانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید