طرز تهیه فالوده یزدی خانگی با نشاسته

به گزارش چای قند پهلو، خبرنگاران | سرویس آشپزی - فالوده در واقع نوعی دسر خنک و تابستانی ایرانی است که عمدتا از نشاسته و شکر درست می شود. این دسر خوشمزه در شهر های مختلف به سبک های متنوعی تهیه می شود و سه نوع از معروف ترین آن ها فالوده شیرازی، فالوده کرمانی و فالوده یزدی است که در ترکیب شربت و گاهی شکل ظاهری تفاوت هایی دارند. فالوده یزدی که در شهر یزد به آن ماقوتک نیز می گویند، به راحتی در منزل تهیه می شود و به عنوان یک نوشیدنی خنک و ساده مورد استفاده قرار می گیرد. طرز تهیه فالوده یزدی خانگی در دو مرحله تهیه شربت و آماده کردن نشاسته، موضوعی است که در این مطلب به آن پرداخته شده است.

طرز تهیه فالوده یزدی خانگی با نشاسته

طرز تهیه فالوده یزدی با نشاسته

مواد لازم برای تهیه شربت فالوده یزدی
شکر2 پیمانه
آب1 پیمانه
گلاب2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه شربت فالوده یزدی

  1. آب و شکر را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
  2. سپس حرارت را کم کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
  3. اجازه دهید تا شربت به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود، سپس گلاب را به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
  4. شربت را کنار بگذارید و اجازه دهید کاملا خنک شود، سپس به ادامه کار بپردازید.
مواد لازم برای تهیه فالوده یزدی
نشاسته گل1 پیمانه
آب سرد4 پیمانه
گلاب1 قاشق غذاخوری
تخم شربتی1 قاشق غذاخوری
آب گرم1/4 پیمانه

دستور تهیه فالوده یزدی

  1. ابتدا تخم شربتی را تمیز بشویید، سنگ شور کنید و در ظرفی بریزید. سپس 1/4 پیمانه آب گرم به آن اضافه کرده و صبر کنید تا تخم شربتی در آب باز شود و در این فاصله مشغول آماده کردن نشاسته شوید.
  2. نشاسته را همراه با 4 پیمانه آب سرد و 1 قاشق غذاخوری گلاب در قابلمه ای بریزید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود.
  3. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا نشاسته بپزد.
  4. اجازه دهید نشاسته به مدت 15 دقیقه بر روی حرارت ملایم بپزد و در این فاصله مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
  5. پختن نشاسته را تا جایی ادامه دهید که مخلوط کاملا غلیظ شده و غلظت آن بیشتر از غلظت فرنی شود.
  6. وقتی نشاسته به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و مایه نشاسته را در یک سینی استیل به ابعاد 40*30 سانتیمتر پهن کنید.
  7. سینی را کمی تکان دهید تا مایه نشاسته به طور یکنواخت در همه جای آن پخش شود و سپس سینی را در یخچال قرار دهید.
  8. حدود 24 ساعت صبر کنید تا نشاسته سفت شود، سپس سینی را از یخچال خارج کرده و نشاسته را به کمک یک چاقو به صورت رشته های باریک برش بزنید.
  9. تخم شربتی را در شربتی که قبلا آماده کردید بریزید و آن را با تکه های یخ پر کنید تا کاملا تگری شود.
  10. سپس رشته های فالوده را به شربت تگری اضافه کنید و هم بزنید.
  11. فالوده یزدی را تا سرد است به عنوان یک میان وعده خنک و خوشمزه در روز های گرم تابستان برای رفع عطش و گرما نوش جان کنید.

سخن آخر

فالوده در گذشته به خوراک تهیه شده از پختن پودر بادام در شکر اطلاق می شد و امروز نوعی دسر خنک است که در کنار بستنی سرو می شود. این دسر با موادی چون آبلیمو، شربت آلبالو و عرقیاتی مانند گلاب مزه دار می شود و در کنار نوشیدنی هایی مانند موهیتو برای رفع عطش و گرمازدگی مورد استفاده قرار می گیرد. لطفا در صورت تهیه این نوشیدنی خوش عطر و طعم در منزل، تجربیات خود را در پایین صفحه و از طریق بخش ارسال نظر با دیگران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 13 خرداد 1400 بروزرسانی: 13 خرداد 1400 گردآورنده: ghand-pahlu.ir شناسه مطلب: 807

به "طرز تهیه فالوده یزدی خانگی با نشاسته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فالوده یزدی خانگی با نشاسته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید